Se celebren durant el tercer cap de setmana de juliol, per bé que Sant Martí és l'11 de novembre. En temps antic, l'obreria de Sant Martí celebrava els seus actes festius en honor del seu patró en la data tardorenca que li correspon, però en un moment determinat van decidir traslladar-los a l'estiu, que és quan se celebraven la major part de festes d'aquesta mena a la resta de poblacions de l'illa. A principis del segle XX, l'estructura de la qualcada ja estava pràcticament integrada pels membres que avui dia es coneixen, representants dels sectors que jugaven un paper destacat en les societats tradicionals dels segles passats. Aquí hi figuren el caixer sobreposat (solter), caixer casat, caixer pagès, caixer capellà (sacerdot) i caixer batle. Els acompanyen el fabioler i els altres cavallers.
La festa s'inicia devers les cinc del capvespre del dissabte assenyalat amb el repic de campanes i l'inici del replec de caixers, acte que duen a terme el fabioler conjuntament amb el sobreposat fins a reunir tots els integrants de la qualcada. En fosquejar se celebra el primer dels dos jaleos que caracteritzen les festes patronals menorquines. El jaleo és el punt de màxima alegria festiva, on cavalls, genets i públic boten i ballen al so de la música.
Se celebran durante el tercer fin de semana de julio, aunque Sant Martí sea el 11 de noviembre.
De origen antiguo, en un principio la obrería de Sant Martí celebraba sus actos festivos en honor a su patrón en la fecha otoñal que le corresponde, aunque en un momento de la historia decidieron trasladarlos al verano, cuando se celebraban la mayor parte de festejos de esta índole en el resto de poblaciones de la isla.
A principios del siglo XX, la estructura de la qualcada (cabalgata) ya estaba prácticamente integrada por los miembros que hoy en día se conocen, representantes de los sectores que jugaban un papel destacado en las sociedades tradicionales de los siglos pasados.
Ahí están los caixers, Sobreposat (soltero), Casat (casado), Pagès (payés),Capellà (sacerdote) y Batlle (alcalde). Acompañándoles, el fabioler y los demás cavallers (jinetes).
These take place on the 20th and 21th July, although the day of their patron saint Sant Martí is actually the 11th November.
The fiesta starts at about 17h on the Saturday afternoon with the traditional ringing of bells and the heralding. The horses and riders gather and as it gets dark the typical jaleo begins. This is the high point of the fiestas, when horses, riders and all the public join in to leap and dance to the music.